Vändagsallsång

Den 11 februari ordnade Täkter byaråd tillsammans med orkestern DoReMingå en vändagsallsång på Ingbohed i Täkter. DoReMingå stod för musiken till allsången och dansen, som avslutade kvällen. Mellan allsångerna underhöll ståuppkomikern Henrik Wickström och jonglören Alexander Wessberg (känd från Talent Suomi). Även orkestern spelade några välvalda musikstycken till publikens glädje. I pausen kunde man köpa lotter, samt njuta av kaffe med smörgås och kaka.

DSC06306Dansanta besökare på vändagsallsången

Årsmötet 2012

Ungefär 20 personer samlades till byarådets årsmöte torsdagen den 8 mars på Ingbohed i Täkter. Innan möteshandlingarna tog vid, berättade Ilmari Viljanen om vilka kommunens planer är när det gäller byn Täkter.

Efter intressant föredrag och kaffe med tilltugg, tog byarådets ordförande, Sonja Eklund, över och årsmötet kunde börja. Under mötet kunde byarådets verksamhet och bokslut för år 2011 godkännas, verksamhetsplanen och budgeten för år 2012 fastställas och en ny styrelse för 2012 väljas.

Mötet gick snabbt och mötesdeltagarna verkade vara nöjda med verksamheten inom föreningen.

Byarunda på cykel, den 12 juni 2012

Tisdagen den 12 juni var det åter dags för ivriga cyklister att damma av cyklarna och bege sig till Ingbohed i Täkter, där byarundan på cykel skulle starta. Försommarsolen värmde gott och trots enstaka mörka moln på himlen var humöret på topp. Innan start kollades däckens lufttryck och sedan bar det av.

DSC06579En del av deltagarna i årets byarunda

I en lång rad (11 st) trampade vi genom ett sommarfagert Täkter mot byn Gråmarböle och vidare mot Pålsböle by. Många frågor om vem som bodde var och hur det var förr ställdes. Alla fick lära sig mycket nytt.

I en lång rad (11 st.) trampade vi genom ett sommarfagert Täkter mot byn Gråmarböle och vidare mot Pålsböle by. Många frågor om vem som bodde var och hur det var förr ställdes. Alla fick lära sig mycket nytt.

DSC06575Föreningens ordförande plockar blommor

Efter en lyckad cykelfärd serverades det kaffe, smörgås och bulle i magasinet vid Täkter stationshus. GOTT! Passligt nog började det regna när kaffet avnjöts. Mätta och belåtna begav sig alla hemåt när regnets smatter mot takpannorna minskat.

DSC06605En cykel av modell äldre