Tähtelään kuuluu seitsemän kylää.

Gråmarböle

Vuonna 1441 lienee Inkoossa ollut lautamies nimeltään Lauritz Grome. Grome tarkoittaa ”den grymme” eli ”julma”. Gråmarbölen kylä Pålsbölen eteläpuolella lienee saanut nimensä hänen mukaansa.

Ingarskila

Ingarskilan kylä Tähtelän eteläosissa on oletettavasti saanut nimensä miehen nimestä Ingevard. Ingarskilan läpi virtaa Ingarskilanjoki. Maata on viljelty joen lähistöllä vanhoista ajoista lähtien.

Pålsböle

Pohjoisimpana sijaitsee Pålsbölen kylä. Historiakirjojen mukaan Pålsböle on yksi viimeisimmistä Inkooseen syntyneistä kylistä. Näin siksi, että kylän sijainti on syrjäinen ja sitä ympäröivät vaikeapääsyiset metsämaat ja kalliot.

Rankila

Rankilan kylä sijaitsee Gråmarbölen ja Ingarskilan kylien välissä.

Tähtelä

Tähtelässä on myös kylä jota kutsutaan Tähteläksi. Nimi tulee sanasta täkt, joka tarkoittaa mm. ottamista ja uudisraivausta. Ensimmäiset Tähtelässä maata viljelevät muuttivat todennäköisesti naapurikylästä Ingarskilasta.

Vassböle

Historiankirjoissa kutsutaan Vassböleä ’erämaakyläksi’. Sanottiin että itsepäiset ja vahvat maanviljelijät muuttivat tänne. Vielä tänäänkin talot Vassbölessä sijaitsevat tiiviisti toistensa lähellä.

DSC05445

Ålkila

Kauimpana idässä sijaitsee Ålkilan kylä.